Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Transportni sistemi

  Transportni sistemi

Industrijski transport 21. veka!

Pouzdani transportni sistemi - najbolje rešenje za Vašu industriju...

Sam razvitak i modernizacija industrije vezana je za transportne sisteme. Količina materijala koja se transportuje je velika i baš zbog toga treba što efikasnije rešiti problematiku transporta, što ima za cilj smanjenje troškova proizvodnje i bolje rezultate u samom poslovanju.

 

Njihov radni organ je transportna traka, koja prenosi teret u neprekidnom toku, krećući se kontinuirano u istom smerua

Najvažniji deo transportnog uređaja je beskrajna gumena transportna traka. Od njenih osobina zavisi radna sposobnost i sigurnost čitavog postrojenja, te ona mora imati karakteristike prilagođene njenoj upotrebi. Najvažnije osobine gumene trake su vučna čvrstoća, konstantna dužina, i fizička, hemijska i temperaturna izdržljivost. Ovakve trake, najčešće se koriste u rudničkim kopovima, industriji sirovina i kamenolomima, ali takođe i kao transportni sistemi na lukama i aerodromima, unutar industrijskih postrojenja i poljoprivredi.

KONSTRUKCIJA TRANSPORTNE TRAKE

Standardna konstrukcija transportne trake sastoji se od tri osnovna elementa. To su:

1. NOSEĆI KOSTUR - izrađuje se iz više slojeva pravilno složenih i prethodno gumiranih platana. Platna imaju zadatak da preuzmu celokupnu vuču i jedino su ona merodavna kod obračuna vučne snage transportne trake. Vrsta platna koja se koristi za izradu nosećeg kostura određuje i osobine trake. Čvrstoca veze (adhezija) između slojeva tkanine obezbeđuje se frikcionim slojem.

2. GUMENA OBLOGA – zavisno od toga na kojoj strani nosećeg kostura se nalaze, gumene obloge nazivamo gornja ili gumena obloga radne površine i donja ili gumena obloga neradne površine. Gornja gumena obloga služi kao zaštita tekstilnih umetaka od mehaničkih udara materijala koji pada na traku i ne dozvoljava prolaženje u unutrašnji deo trake. Donja gumena obloga štiti tekstilne umetke od habanja koje prouzrokuje pogonski bubanj i ne dozvoljava prodiranje vlage u unutrašnji deo trake. Od velikog značaja je da donja obloga čvrsto prijanja za pogonski bubanj, jer od stepena prijanjanja zavisi prenos snage od pogonskog bubnja na transportnu traku, kao i sigurnost transporta.

3. GUMENE ZAŠTITNE IVICE – imaju zadatak da ublaže bočne udare trake o čelične konstrukcije transportera i na taj način zaštite tekstilne umetke od mehaničkog oštećenja. Takođe ne dopuštaju ulazak vode u unutrašnji deo trake.

Osnovne prednosti transportnih sistema su njihov veliki kapacitet u odnosu na relativno nisku potrošnju energije, jednostavna prilagodljivost tehnologiji eksploatacije i potpuna automatizacija proizvodnog sistema.

Pored toga obezbeđuju prenos pod velikim nagibima terena, zauzimaju relativno mali prostor, bešumni su pri radu, sigurni prilikom transporta i isključuju mogućnost nesrećnog slučaja, dok istovremeno anagažuju mali broj radnika, bez neophodnih kvalifikacija, koji se lako mogu obučiti.

GARANCIJA NA GUMENE TRANSPORTNE TRAKE:

Garantni rok za transportne trake duže od 100m je 24 meseca, a za kraće od toga, 12 meseci. Pročitajte uslove garancije ovde...

U slučaju reklamacije na osnovu očiglednih-vidljivih ili skrivenih nedostataka u materijalu, proizvođač ima obavezu da popravi deo proizvoda sa nedostacima ili ga zameni, ili da predloži drugo rešenje u skladu sa očekivanjima kupca. Proizvođač uz svaki deo trakastog transportera prilaže uverenje o kvalitetu kojim potvrđuje usklađenost sa traženim parametrima, a to je sertifikat izdat od strane proizvođača. Na njemu se nalazi broj bubnja i konstrukcija trake, a isto to se nalazi na pečatu trake na svakih 10-15m. Broj bubnja na sertifikatu mora biti identičan broj bubnja koji se nalazi na traci.

Transportni sistemi su mala investicija, jefitna i laka za održavanje i pravi izbor za transport Vašeg materijala!